Kkwabaegi
Kkwabaegi
Hozzávalók:
- 2,5 dl langyos tej
- 3 ek cukor
- 1 tojás
- 2 dkg élesztő
- 45 dkg finomliszt
- 1 mk só
- 4 dkg olvasztott vaj
- 2 ek kristálycukor
- 1 tk őrölt fahéj
Elkészítés:
1. A langyos tejbe beleszórjuk a cukrot, beleütjük a tojást és az élesztőt is belemorzsoljuk, majd elkeverjük.
2. Hozzáadjuk a finomlisztet, a sót és az olvasztott vajat, majd 5 percig dagasztjuk a tésztát.
3. Letakarjuk a tálat és 40 percig pihentetjük.
4. 40 perc után átgyúrjuk, majd ismét letakarjuk 30 percre.
5. Kelesztés után 16 egyforma részre osztjuk a tésztát, melyet kis cipókká formázunk.
6. Újabb 10 percig hagyjuk pihenni.
7. Pihentetés után kb. 30 cm hosszú rudakat sodrunk, amelyek közepét elvékonyítjuk, két végét pedig ellentétes irányban megtekerjük, majd félbehajtjuk. A tészta magától megtekeredik, de ha szükséges, akkor mi is rásegíthetünk.
8. Letakarjuk és ismét 20 percig pihentetjük, majd olajban kisütjük.
9. A fánkokat cukros-fahéjas keverékben forgatjuk meg.
Tipp:
2. Hozzáadjuk a finomlisztet, a sót és az olvasztott vajat, majd 5 percig dagasztjuk a tésztát.
3. Letakarjuk a tálat és 40 percig pihentetjük.
4. 40 perc után átgyúrjuk, majd ismét letakarjuk 30 percre.
5. Kelesztés után 16 egyforma részre osztjuk a tésztát, melyet kis cipókká formázunk.
6. Újabb 10 percig hagyjuk pihenni.
7. Pihentetés után kb. 30 cm hosszú rudakat sodrunk, amelyek közepét elvékonyítjuk, két végét pedig ellentétes irányban megtekerjük, majd félbehajtjuk. A tészta magától megtekeredik, de ha szükséges, akkor mi is rásegíthetünk.
8. Letakarjuk és ismét 20 percig pihentetjük, majd olajban kisütjük.
9. A fánkokat cukros-fahéjas keverékben forgatjuk meg.
Tipp:
Ha valakinek nem lenne elég fahéjas-cukros a szórás, akkor nutellával és lekvárral is fogyaszthatja!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése