Kkwabaegi

 

 Kkwabaegi 













Hozzávalók:

  • 2,5 dl langyos tej 
  • 3 ek cukor 
  • 1 tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 45 dkg finomliszt 
  • 1 mk só 
  • 4 dkg olvasztott vaj 
  • 2 ek kristálycukor 
  • 1 tk őrölt fahéj

Elkészítés: 

1. A langyos tejbe beleszórjuk a cukrot, beleütjük a tojást és az élesztőt is belemorzsoljuk, majd elkeverjük. 
2. Hozzáadjuk a finomlisztet, a sót és az olvasztott vajat, majd 5 percig dagasztjuk a tésztát. 
3. Letakarjuk a tálat és 40 percig pihentetjük. 
4. 40 perc után átgyúrjuk, majd ismét letakarjuk 30 percre. 
5. Kelesztés után 16 egyforma részre osztjuk a tésztát, melyet kis cipókká formázunk.
6. Újabb 10 percig hagyjuk pihenni. 
7. Pihentetés után kb. 30 cm hosszú rudakat sodrunk, amelyek közepét elvékonyítjuk, két végét pedig ellentétes irányban megtekerjük, majd félbehajtjuk. A tészta magától megtekeredik, de ha szükséges, akkor mi is rásegíthetünk. 
8. Letakarjuk és ismét 20 percig pihentetjük, majd olajban kisütjük. 
9. A fánkokat cukros-fahéjas keverékben forgatjuk meg.


Tipp: 

Ha valakinek nem lenne elég fahéjas-cukros a szórás, akkor nutellával és lekvárral is fogyaszthatja!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

F4 Thailand: Boys Over Flowers

Park Min Young

Parasite