Dumplings
Dumplings
Hozzávalók:
- 200 g finomliszt
- 120 ml víz
- 1 tk só
- 400 g darált sertéshús
- 1 db póréhagyma
- 1 közepes db sárgarépa
- fél csokor koriander/tárkony
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 hüvelykujjnyi gyömbér
- 3 ek szójaszósz
- 3 ek szezámolaj (kiváltható más olajjal)
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
1.A lisztbe beleszórjuk az egy tk sót, elkeverjük, majd lassan hozzáadagoljuk a langyos vizet, míg szépen össze nem áll a tészta. Ha ez megvan, akkor a tésztát folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük.
2. A darált húshoz keverjük a többi hozzávalót. A sóval vigyázni kell, ugyanis a szójaszósz önmagában is elég sós.
3. A tésztát lisztes alapon kinyújtjuk kb 2 mm vastagságúra, közben pedig folyamatosan szórjuk alá a lisztet, hogy ne tapadjon le.
4. 8-10 cm-es köröket szaggatunk.
5. A körök közepére egy tk-nyi tölteléket helyezünk, széleit vizes újjal bekenjük és csipegető mozdulatokkal összetapasztjuk. A kész batyukat érdemes lisztes tálcára tenni, hogy ne tapadjanak le.
6. Serpenyőben olajat hevítünk és a batyuk alját kb 2 percig pirítjuk. Néha érdemes megrázni a serpenyőt, mert könnyen odakapnak.
7. Ha a batyuk alja megpirult, 1-1,5 dl vizet öntünk rájuk és 8 percig fedő alatt pároljuk.
2. A darált húshoz keverjük a többi hozzávalót. A sóval vigyázni kell, ugyanis a szójaszósz önmagában is elég sós.
3. A tésztát lisztes alapon kinyújtjuk kb 2 mm vastagságúra, közben pedig folyamatosan szórjuk alá a lisztet, hogy ne tapadjon le.
4. 8-10 cm-es köröket szaggatunk.
5. A körök közepére egy tk-nyi tölteléket helyezünk, széleit vizes újjal bekenjük és csipegető mozdulatokkal összetapasztjuk. A kész batyukat érdemes lisztes tálcára tenni, hogy ne tapadjanak le.
6. Serpenyőben olajat hevítünk és a batyuk alját kb 2 percig pirítjuk. Néha érdemes megrázni a serpenyőt, mert könnyen odakapnak.
7. Ha a batyuk alja megpirult, 1-1,5 dl vizet öntünk rájuk és 8 percig fedő alatt pároljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése