Dumplings

 

Dumplings














Hozzávalók: 

  • 200 g finomliszt 
  • 120 ml víz 
  • 1 tk só
  • 400 g darált sertéshús
  • 1 db póréhagyma 
  • 1 közepes db sárgarépa 
  • fél csokor koriander/tárkony 
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 1 hüvelykujjnyi gyömbér 
  • 3 ek szójaszósz 
  • 3 ek szezámolaj (kiváltható más olajjal) 
  • só és bors ízlés szerint 

Elkészítés: 

1.A lisztbe beleszórjuk az egy tk sót, elkeverjük, majd lassan hozzáadagoljuk a langyos vizet, míg szépen össze nem áll a tészta. Ha ez megvan, akkor a tésztát folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük. 
2. A darált húshoz keverjük a többi hozzávalót. A sóval vigyázni kell, ugyanis a szójaszósz önmagában is elég sós.
3. A tésztát lisztes alapon kinyújtjuk kb 2 mm vastagságúra, közben pedig folyamatosan szórjuk alá a lisztet, hogy ne tapadjon le. 
4. 8-10 cm-es köröket szaggatunk. 
5. A körök közepére egy tk-nyi tölteléket helyezünk, széleit vizes újjal bekenjük és csipegető mozdulatokkal összetapasztjuk. A kész batyukat érdemes lisztes tálcára tenni, hogy ne tapadjanak le. 
6. Serpenyőben olajat hevítünk és a batyuk alját kb 2 percig pirítjuk. Néha érdemes megrázni a serpenyőt, mert könnyen odakapnak. 
7. Ha a batyuk alja megpirult, 1-1,5 dl vizet öntünk rájuk és 8 percig fedő alatt pároljuk. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

F4 Thailand: Boys Over Flowers

Park Min Young

Parasite