Koreai Zöldhagymás Palacsinta
Koreai Zöldhagymás Palacsinta
Hozzávalók:
A tésztához:
- 240 ml víz
- 125 ml tej
- 2 db tojás
- 1,8 bögre liszt
- 1 tk só
- 1 ek napraforgó olaj
A töltelékhez:
- 4 db közepes zöldhagyma
- 3 db tojás
- 1 ek víz
- 1 közepes db sárgarépa
A mártáshoz:
- 60 ml szójaszósz
- 2 ek rizsecet
- fél tk szezámolaj
- 2 ek pirított szezámmag
- 1 db közepes zöldhagyma
- 60 ml édes-savanyú mártás
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit összekeverjük és 15-20 percig pihentetjük.
2. A töltelékhez szükséges zöldségeket előkészítjük, a tojást felverjük. Minden hozzávalót külön tálkába helyezünk.
3. A mártás hozzávalóit összekeverjük és hűtőbe tesszük.
4. Egy teflonos serpenyőt közepes lángon előmelegítjük és vékonyan bekenjük zsiradékkal.
5. A tésztából negyed pohárnyit a serpenyőbe öntünk, de nem kell, hogy szétfolyjon. A palacsinta tetejére 1-1 ek zöldhagymát helyezünk ízlés szerint, majd beletesszük a tölteléket.
6. Széles, lapos fakanállal megfordítjuk a palacsintát.
7. További egy percig sütjük.
8. A mártásba belemártogatva fogyasszuk.
2. A töltelékhez szükséges zöldségeket előkészítjük, a tojást felverjük. Minden hozzávalót külön tálkába helyezünk.
3. A mártás hozzávalóit összekeverjük és hűtőbe tesszük.
4. Egy teflonos serpenyőt közepes lángon előmelegítjük és vékonyan bekenjük zsiradékkal.
5. A tésztából negyed pohárnyit a serpenyőbe öntünk, de nem kell, hogy szétfolyjon. A palacsinta tetejére 1-1 ek zöldhagymát helyezünk ízlés szerint, majd beletesszük a tölteléket.
6. Széles, lapos fakanállal megfordítjuk a palacsintát.
7. További egy percig sütjük.
8. A mártásba belemártogatva fogyasszuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése