Koreai Zöldhagymás Palacsinta

 

Koreai Zöldhagymás Palacsinta 













Hozzávalók: 

A tésztához:
  • 240 ml víz 
  • 125 ml tej 
  • 2 db tojás 
  • 1,8 bögre liszt 
  • 1 tk só
  • 1 ek napraforgó olaj 
A töltelékhez: 
  • 4 db közepes zöldhagyma 
  • 3 db tojás 
  • 1 ek víz 
  • 1 közepes db sárgarépa 
A mártáshoz: 
  • 60 ml szójaszósz 
  • 2 ek rizsecet 
  • fél tk szezámolaj 
  • 2 ek pirított szezámmag 
  • 1 db közepes zöldhagyma 
  • 60 ml édes-savanyú mártás

Elkészítés: 

1. A tészta hozzávalóit összekeverjük és 15-20 percig pihentetjük. 
2. A töltelékhez szükséges zöldségeket előkészítjük, a tojást felverjük. Minden hozzávalót külön tálkába helyezünk. 
3. A mártás hozzávalóit összekeverjük és hűtőbe tesszük. 
4. Egy teflonos serpenyőt közepes lángon előmelegítjük és vékonyan bekenjük zsiradékkal.
5. A tésztából negyed pohárnyit a serpenyőbe öntünk, de nem kell, hogy szétfolyjon. A palacsinta tetejére 1-1 ek zöldhagymát helyezünk ízlés szerint, majd beletesszük a tölteléket. 
6. Széles, lapos fakanállal megfordítjuk a palacsintát. 
7. További egy percig sütjük. 
8. A mártásba belemártogatva fogyasszuk. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

F4 Thailand: Boys Over Flowers

Park Min Young

Parasite