Omurice
Omurice
Az omurice, avagy az omlett és a rizs szerelemgyereke. Japánban az omurice egy igen népszerű junkfood-nak számít. Na de hogyan is készül? A továbbiakban erről olvashattok majd!
Hozzávalók
(2 főre)
1 piros kaliforniai paprika fele
1 sárga kaliforniai paprika fele
1 zöld kaliforniai paprika fele
4 ek olaj
bors
2 gerezd fokhagyma
2x2 cm-es friss gyömbér
1-2 ek chiliszósz
200 g fagyasztott zöldborsó
1 nagy csipet őrölt koriander
1 nagy csipet őrölt szegfűszeg
előfőzött rizs
A rizshez:
200 g rizs
400 ml víz
só
1 ek olaj
Az omletthez:
40 g vaj
6 db tojás
só
A mártáshoz:
100 ml ketchup
1 ek csípős chili szósz
1 tk szójaszósz
Elkészítés
1. Kivesszük a borsót a fagyasztóból és megvárjuk, hogy kiolvadjon.
2. A rizs hozzávalóit egy tálban összekeverjük és a mikróban közepes fokozaton 20 perc alatt megfőzzük.
3. Egy magas falú serpenyőt felhevítünk és beleöntjük az olaj felét.
4. Elkezdjük pirítani a paprikákat, majd kb. két perc pirítás után hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért.
5. Elkeverjük, rányomjuk a chili szószt és jól összeforgatjuk.
6. Beleöntjük a zöldborsót, majd újabb két perc pirítás után hozzáadjuk a rizst és a maradék olajat is.
7. Jöhetnek a fűszerek.
8. Az omletthez a tojásokat egy kis sóval felkeverjük, majd vajat olvasztunk a serpenyőben, ezt követően pedig hozzáadjuk a tojást.
9. Néhányszor belekeverünk, majd amikor összeállt, óvatosan feltekerjük.
10. A rizst a tojással tálaljuk.
11. A mártás hozzávalóit összekeverjük és egy keveset csorgatunk a tojásos rizsre.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése