Sushi

 

Sushi 














Hozzávalók: 

  • 30 dkg sushi rizs (sima rizs nem jó!) 
  • 4 dl víz 
  • 3 ek rizsecet 
  • 1 ek nádcukor
  • 1 csipet só
  • 5 db nori lap 
A töltelék ízlés kérdése. Kerülhet bele lazac, kígyóuborka, kaliforniai paprika vagy akár avokádó is. 


Elkészítés: 

1. A rizst minimum 8-10 alkalommal átmossuk, egészen addig, amíg a mosóvíz teljesen tiszta nem lesz. Ezt követően egy lábasba tesszük és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi (kb 4-5 dl). Az egészet felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről és negyed órán keresztül fedő alatt pihentetjük. 
2. Az ecetet, a cukrot és a sót egy kis tálban összekeverjük, majd a kész rizshez keverjük. Ettől lesz ragacsos. Az ecetes rizst egy nagyobb lapos tányérba rakjuk és megvárjuk, míg kihűl. 
3. Mindent, amit a sushiba szeretnénk tenni, apróra szeleteljük, hogy majd fel tudjuk tekerni. 
4. A nori lapot a bambusztekerőre fektetjük, de ha ilyenünk nincs, az sem probléma. A lapot egyenletesen lefedjük rizzsel, melyet tanácsos vizes kézzel csinálni. A lap alsó és felső részén 1,5-2 cm-es sávot szabadon hagyunk, mert ezen a ponton fog összetapadni a tekercs. 
5. Középre pakoljuk a tölteléket, majd szorosan elkezdjük feltekerni. Ha ez megvan, továbbra is tartsuk nyomás alatt, hengergessük ide-oda, hogy jól összeálljon. 
6. 10 percig pihentessük utána pedig vágjuk fel. Ehhez egy vizes kés szükséges. Vizezzük be a pengét és szeljük fel a sushit!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

F4 Thailand: Boys Over Flowers

Park Min Young

Parasite