Tteokbokki
Tteokbokki
Aki akár csak egy doramat is látott, nagy eséllyel találkozhatott már ezzel az étellel. Egy ázsiai boltban elméletileg minden hozzávalót is be lehet szerezni hozzá. Ha esetleg kóstoltátok már, akkor mindenképp jelezzétek felénk!
Hozzávalók
500 g rice cake
4 bögre víz
6 db szárított shiitake gomba
7 db szárított szardella (elhagyható)
1 db 15x20 cm nagyságú dashi lap
2 ek vörös chilipaprika paszta
1 ek vörös chilipaprika pehely
1 ek cukor
3 db zöldhagyma
1 csomag udon tészta
1 ek szójaszósz
1. A rice cake-t mosd át használat előtt!
2. A szardellát, gombát és a dashi lapot egy magas falú serpenyőbe tesszük és felöntjük vízzel. Melegíteni kezdjük, ezt követően 15 percig forraljuk.
3. Ha úgy látjuk, hogy mindegyik hozzávaló átpuhult, akkor vegyük ki a dashi lapot és a szardellát.
4. Egy kist álkában keverjük össze a chilipaprika pelyhet és pasztát, valamint a cukrot.
5. Adjuk hozzá az alapléhez a chilis mixet, az udont és a rice cake-t is.
6. Ezt követően adjuk hozzá a hagymát, amit szárával együtt kb 7 cm nagyságú darabokra vágunk, illetve a szójaszószt is.
7. Főzzük további 15 percig. A rice cake-nek fényesnek kell lenni, az alaplének pedig b e kell sűrűsödni.
8. Ha kész, melegen tálaljuk! Díszítsük a maradék hagymával!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése